Boží milosti
16.
2.
2021
Off
Boží milosti jsou tradičním masopustním a velikonočním cukrovím našich babiček. Jsou křehké a moc dobré. Marně jsme hledali přirovnání. Naší Kačce přišly jako kříženec lineckého a koblihy. Zcestovalým mohou připomínat španělské churros.
Receptů je asi tolik, kolik babiček. My v Zerowasters jsme připravovali Boží milosti z těchto surovin.
Suroviny:
- 250 g hladké mouky
- špetku soli
- 1 lžíci másla
- 2 lžíce moučkového cukru
- 2 žloutky
- 3 lžíce bílého vína
- 5 lžic smetany nebo mléka
- olej na smažení
- cukr na posypání
Postup:
Všechny ingredience smíchejte dohromady. Vypracujte hladké těsto a dejte ho minimálně na půl hodiny odpočinout do lednice. Poté ho rozválejte, vykrájejte libovolné tvary a smažte dozlatova. Dávejte pozor, stačí opravdu chvilka. Ještě teplé je obalte v moučkovém cukru (ideálně s vanilkovým). A dobrou chuť!
DALŠÍ RECEPTY K OCHUTNÁNÍ:
První kroky ke kvašení
aneb jednoduché pickles S kvašením se roztrhl pytel. Internet hovoří o…
Zero waste ke svačině
Možná si potrpíte na designové krabičky a možná si svačinu…
Domácí letní osvěžení
zdravě a bez obalu, z vaničky i ze dřívka Ležím…
Jahodový džem podle Zuzky
Během mé zavařovací kariéry jsem prošla všemi fázemi. Od té…
Což takhle dát si pampelišku
A nemyslím za ucho, nebo na prst jako okrasu, ale…
Kopřivová nádivka
Co by k jaru či Velikonocím páslo více než kopřivová…